FRI FRÅN REKLAM

torsdag 9 juni 2011

Tips inför V75 Östersund 11-06-11 ( Läsvärt)

Östersund bjuder på V75 med jackpot! Jämtlands Stora Pris med 750 000 kr till vinnaren är av Elitloppsklass med Maharajah som publikmagnet men stjärnan garderas.
I Östersund kan en vinnare ta hem över 45 miljoner kronor och i jakten på en fullträff satsar vi på två fräcka singelstreck, nämligen Moonbeam Hanover (avd 5) med Anders Svanstedt och Classic Tile (avd 7) med Åke Svanstedt. Vi litar på far och son och därmed kan vi gardera Maharajah (avd 3) och Hallsta Lotus (avd 4) - två som kommer att spikas av många.
Sportsligt är det den i särklass bästa V75-omgång som körts i Östersund. Vid strålande väder kan det nog bli 10000 åskådare. I fjol kom närmare 7 000 personer men Prix d' Amerique-tvåan Maharajah har en enorm dragningskraft.
I normal författning vinner Stefan Hultmans stjärna men tänk på att sexåringen hade sin formtopp i januari och februari. Startfältet är minst lika bra som de två försöken till årets upplaga av Elitloppet och tänk om Prince Tagg med Ralf Karlstedt skräller till 15 gånger i odds!

V75-1 .
The Man mot Atlas Boko.
Åke Svanstedt är kungen i V75 och när han kommer till Östersund lär han ha höga förväntningar. The Man är en "man", en femåring som är tuff och som kan vinna detta läckra tvåhästarsrace. Atlas Boko var grym senast, vi dubblar.
5 The Man var riktigt vass senast och vann med närmare tre längder före duktige Opal Hall (1.13,6 sista 1000) under Elitlopps-söndagen. Åke Svanstedt körde då offensivt till dödens och ledning drygt 1200 kvar och sedan var det spel mot ett mål. Hästen är stark och tål ett tufft upplägg, så "Svanen" lär inte vila på hanen.
8 Atlas Boko har rygg på Jacques och Björn Goops fyraåring är snabb ut så Jorma Kontio kan ge Timo Nurmos hingst en bra position, men det gäller att komma ut i andraspåret med den högkapable hingsten. Hästen V75-vann senast på nytt svenskt rekord, det en längd före Caliber T.T. (1.12,6/700). 10 Opal Hall var senast tvåa bakom The Man, det från andra ytter och ett klart starkt slutvarv men ändå utan chans att utmana. Läget är klart okey då Stefan Hultmans fyraåring har rygg på hyggligt startsnabbe Quicksilver. Hingsten har toppform. Han spelades till 56 för tian senast mot 46 för The Man.
1 Jacques var V75-femma på rekordtiden 1.13,6/ 2140a senast under Elitlopps-söndagen, det med vissa krafter kvar när Enter Flamboyant skrällvann till drygt 54 gånger före Hamras One More. Björn Goops fyraåring har en seger i år på sju starter och har inte motsvarat förväntningarna efter en succéfylld treårssäsong.
Loppets rysare är 3 Quicksilver.
V75-2 .
Belgrado en favorit i fara .
Egentligen känns det som ett typiskt trehästarslopp med II Leone, Clambake och Belgrado. Den sistnämnde är en oslipad diamant och när väl Per Lennartsson får ordning på den här hästen kan det bli en klassklättrare.
11 Belgrado har ett uruselt läge med spår elva bakom bilen över hetsiga 1609 meter men om det blir fartfest från början finns goda möjligheter att speeda ner motståndet till slut. Hästen var fyra senast i V75 på Solvalla, klart bra bakom högoddsaren Enter Flamboyant. Inte lika tufft denna gång.
6 II Leone var tvåa senast. klart efter spetsvinnande Wannabe Kemp (Kriterieflnalist i Finland) på rekordtiden 1.15,2/21403. Den fyraårige hingsten har ett hyggligt utgångsläge och Örjan Kihlström satsar säkert på ett offensivt upplägg från spår sex bakom bilen.
10 Clambake vann senast som favorit (21 för tian) och Åke Svanstedts travare var trea näst senast, klart slagen av vinnande Wannabe Kemp och II Leone (tvåa) i ett lopp under Elitlopps-fredagen. Fyraåringen är orutinerad men står riktigt bra inne på pengar.
4 Golden Sid spetsvann senast på Gävle och tränaren Björn Linder (som vi saknade under Elitlopps-helgen) har gjort ett bra jobb med den här fyraårige valacken. Han har kapacitet att rekordsänka ytterligare och en placering här är ett klart fall framåt.
1 Hamtaro har ett perfekt utgångsläge och skulle Göran Långs fyraårige valack få fritt in på upploppet finns kapacitet för seger.
Loppets rysare är 1 Hamtaro.
V75-3 .
Maharajah ingen straffspark .
Tio hästar är med i Jämtlands Stora Pris med 750 000 kronor till vinnaren. De flesta kommer att singelstrecka Prix d'Amerique-tvåan Maharajah men vi väljer ett betydligt tuffare upplägg. Ja, vi streckar samtliga tio ekipage och drömmer om att Rolf Karlstedt med Prince Tagg speedar ner samtliga motståndare. En utopi? Nej, Maharajah är en favorit i fara - tycker vi...
7 Maharajah har fått spåret näst längst ut på vingen, den sexårige hingsten måste forceras fram till dödens/ledning och sedan stå emot vassa sprinters. Hästen V75-vann senast på Umåker, visserligen i säker stil men ändå med galopp från start. Han har haft besvär med en hovböld och inte startat på drygt en månad.
5  Torvald Palema var sjuk senast på Bjerke och underpresterade därför. Nu har Elitloppsvinnaren från 2009 tränat bra inför denna comeback och då Åke Svanstedt valt att stå över Boden med hästen är det fullt fokus på Jämtlands Stora Pris. Tioåringen med 25 miljoner på kontot är otroligt speedig med rätt resa.
6  Yarrah Boko tål tuffa upplägg och något överraskande var den norske sexårige hingsten en häftig aktör i Elitloppet. I försöket var "norsken" tvåa på 1.10,3/16093 bakom Arch Madness och i finalen blev det en fjärdeplats på 1.10,7 efter ett tungt lopp när Brioni vann.
4 Prince Tagg var riktigt bra som oplacerad i sitt försök till Elitloppet efter att han fått en för dagen svag Iceland i knäet. Ralf Karlstedt har en jättetalang i den här femåringen och matchningen är inte helt okomplicerad. Kapacitet finns för en framskjuten placering och en plats bland de tre främsta är möjligt.
Loppets rysare är 4 Prince Tagg.
V75-4 .
Vem blir kung i Östersund?.
Kungakronan på Hallsta Lotus sitter något snett efter tredjeplatsen i Elitkampen på Solvalla. Elvaåringen var stor favorit (15 för tian) men var utan chans mot vinnande Feseth Lynet. Det kan bli revansch då det handlar om medeldistans.
2 Hallsta Lotus var på linje med tvåan Moe Brage i mål, båda två längder efter vinnande Feseth Lynet. Trots 1.19,1-tempo sista 800 kom aldrig Hallsta Lotus i närkontakt med vinnaren. Insatsen var så där. Nu har Järvsöfaks-sonen spår två bakom bilen och Ulf Ohlsson kör för ledning. Han har fem raka vinster över distansen - och "H.L." vann motsvarande lopp i fjol, en och en halv längd före Feseth Lynet.
4 Feseth Lynet forcerades till ledningen i utgången av första kurvan vid segern senast, öppnade första 500 efter 1.19 och varvet på 1.20,8 och sluttiden blev 1,20,4 över 1609 meter. Gången före var han tvåa bakom Hallsta Lotus. Tioåringen har spåret utvändigt favoriten så det kan bli tufft att nå önskepositionen spets.
6 Neslands Loke V75-vann på Momarken i mars, slog då enkelt Mörtvedt Jerkeld (två och en halv längder) efter ett lopp i dödens efter 500 meter. Startfältet bestod mest av norska kallblod och segern blev ganska billig (Slettvoll Rambo fyra). Efter det har åttaåringen varit femma (Norheim Faksen vann) och etta.
9 Stamping och Peter Eriksson tar rygg på Hallsta Lotus i starten och elvaåringen kommer att få en bra resa. Hästen har toppform, vann näst senast i överlägsen stil i V75 på Gävle och i Elitkampen var han femma efter ett invändigt lopp. Medeldistans passar bättre.
Loppets rysare är 6 Neslands Loke.
V75-5 .
Fräck spik i lärlingsloppet.
Omgångens mest svårlösta lopp med 15 lärlingar bakom 15 ston från två startfållor. Klassiga Moonbeam Hanover med offensivt lagde Anders Svanstedt är en fräck spik då det finns värdiga motståndare.
10 Moonbeam Hanover har springspår på tillägg och Anders Svanstedt är tillräckligt skicklig för att utnyttja detta. Fyraåringen visade som V75-sexa senast på Mantorp att formkurvan är i stigande. Hon avslutade snabbt från köposition i det taktiklopp som Erik Adielsson vann med Dicey Spicey. Inte lika hårt emot nu.
6 Miss Black Beauty var oplacerad senast på rekordtiden 1.12,7/16093 på Tingsryds milebana när Lizas Irja skrällvann. Femåringen har ofta stått med tillägg eller haft otur med spåren men Åke Svanstedts sto är bättre än vad resultatraden ger sken av. Hon var bland annat V75-tvåa bakom Krista Tilly i april på Åby.
12 Madamacristina COF var duktig tvåa under Elitloppshelgen, det nära vinnande Cull de Suc och gången före var hon trea på Solvalla när The Editor vann. Vinsten på Bergsåker togs trots en kort galopp i första sväng. Hon avgjor de då via en vass spurt.
15 Qmelette är van tufft motstånd och från ett bättre utgångsläge hade Robert Berghs fyraåring topprankats. Hon var, sexa senast på Solvalla; det från exakt samma skräpläge som nu.
Loppets rysare är 4 Regina One.
V75-6 .
Zwack kan leda runt om igen.
Den sexårige valacken Zwack spetsvann senast som 15-oddsare och Åke Svanstedts häst visade klart uppåtform. Om Åke lyckas hålla ledningen i strid med Leo on Line kan det bli ytterligare en V75-vinst till stall Svanstedt.
1 Zwack öppnade blixtrande snabbt senast på Åby, travade första 500 efter 1.09.9 och varvet på 1.13,6. Han vann på rekordtiden 1.12,4, det tre längder före Stardust Night. Tre segrar på 13 starter i "Svanens" regi och kort distans passar perfekt. I mars på Åby var han stark tvåa bakom Il Divo och före Lord Rocket.
8 El Sueco avslutade 1.10,5/600 som V75-fyra i Gävle (Royal Neo spetsvann) och sexåringen speedade enkelt förbi Niller (femma) upploppet ner. Hästen tävlade med järnskor (haft en hovböld) men får nu racerbalans. Ulf Ohlsson måste ladda från spår åtta bakom bilen trots risk för dödens. Hästen håller hög Brons-klass!
10 Mils You Love har bakspår och skulle det bli tuff körning i täten kan Timo Nurmos femåring mycket väl vinna. Love You-sonen har tre segrar på sju starter i år, de två sistnämnda vinsterna över sprinterdistans. Han spetsvann båda gångerna (I Saw You respektive Super Brian tvåor). Fyra senast i ett lärlingslopp.
2 Leo on Line får inte till det i V75-lopp utan har en andraplats som bäst på elva försök. I motsvarande lopp i fjol höll hemmahästen på att skrälla vid sen lucka när Alvena Pampas vann. I årets V75-starter har sexåringen varit 3-0-0. Per Lennartsson kör offensivt och den startsnabbe Leo on Line kan få en bra resa.
Loppets rysare är 2 Leo on Line.
V75-7 .
Guldglans kring Classic Tile.
Ett häftigt "Silver" avslutar den femstjärniga V75-omgången och hetaste hästen är Classic Tile men mest uppmärksamhet kommer före detta Österunds-hästen Sanity att få. Örjan Kihlström kör denna gång.
5 Classic Tile var V75-tvåa senast på Åby, nerspeedad av Highlight Brizard (vann via open stretch). Svanstedts sjuåring hade då tryckt segermaskinen Baht Launcher mör från dödens, avslutade 1.11,5 sista varvet. Gången före V75-vinst på Bergsåker före Yellow Eden (vann Har-per Hanovers). Han tål göra grovjobbet.
9 Caballion var hårt betrodd i Harper Hanovers lopp (31 för tian) men han galopperade bort sig i starten men kom tillbaka hyggligt (1.14,5/3000) när Yellow Eden vann. Femåringen hade före det tre raka segrar, där V75-vinsten före Select Yankee imponerar mest. Bakspår nu är negativt.
6 Sanity avslutade snabbt (1.10,2/800) som vinnare under Elitlopps-helgen, det i säker stil före Zander. Femåringen har tävlat starkt i år (fyra segrar på fem starter) men har schabblat med travet till slut i ett par lopp. Kihlström har kört Sanity två gånger (tvåa och oplacerad).
3 Monster Drive har övertygat på slutet. Per Lennartssons femåring var V75-trea på Umåker (Caballion vann), sedan seger på Vaggeryd och senast V75-sexa från spår 12 över sprinterdistans på Mantorp när Youpie vann. Hästen är snabb ut och det kan mycket väl bli spets.
4 K.L.M.Prelong är bortvald av Åke Svanstedt och nu kör Erik Adielsson det speediga sjuåriga stoet för första gången.
Loppets rysare är 4 K.L.M.Prelong.


Här hittar du mera travinformation http://travrankning.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar